Skanörs keramik

I Skånes sydligaste spets ligger vackra Skanör som bland annat är hemvist till Skanörs keramik. Om du njuter av att se på unika skulpturer framtagna ur mjuk lera ska du definitivt göra ett besök i detta lilla galleri. Skanörs keramik är medlem i organisationen Svenska konstnärer som samlar några av våra främsta konstnärer och deras verk. Detta medlemskap är en stolthet som fungerar som mellanhand mellan konstnären och publiken – de kan nämligen lyfta fram vissa konstnärer och verk genom sin organisation. Vi är glada och stolta över att några av Skånes vackraste konstverk i keramik har blivit rekommenderade av Svenska konstnärer.

Det är inte konstigt att keramik som hantverk är stort just i Skanör. Det räcker med en snabb blick på de gamla vackra husen för att se hur färg och form är en viktig del av stadsbilden. Skanör är känt som en gammal medeltidsstad som stoltserar med sin gamla kyrka S:t Olof som restes redan under 1200-talet. Den är gjord i tidstypisk vit puts och har ett rött dramatiskt tak. Om du vandrar runt i de pittoreska kvarteren i Skanör är det lätt att bli inspirerad av arkitekturen. Du hittar enkelt till Skanörs keramik genom att söka dig nära vattnet.

Skanörs keramik tillhör Skånes vackraste konstverk

Skanörs keramik är perfekt på sommaren

På ålderns höst är det vanligt att genomföra så kallade kulturresor, vilket innebär att man reser runt i Sverige och upptäcker allt vackert som finns i vårt land. Om du beger dig till Skåne är ett besök på Skanörs keramik ett absolut måste. Centralt beläget på Plejelvägen 23 har du nära både till vattnet och de äldre kvarteren. En klar dag kan man ställa sig nära havet och har du tur kan du se ända till Danmark. Besök det lilla galleriet för att få din dos av handgjord konst och kanske för att själv bli inspirerad att skapa kreativa hantverk.